Aluminium kozijnen

Waarom aluminium kozijnen?
Aluminium kozijnen en deuren hebben een aantal interessante voordelen ten opzichte van kunststof kozijnen of hardhout. Men beweert wel dat aluminium goedkoper is omdat het duurzamer is dan een hardhouten of kunststof constructie, omdat het ook gemakkelijker te repareren is bij eventuele schade. Aluminium kozijnen bezitten hoogstaande thermische capaciteiten, waardoor het een zeer geliefd materiaal is in de bouwwereld. Moderne architectuur in combinatie van aluminium kozijnen, puien en deuren enzovoorts, vullen elkaar op een aantrekkelijke wijze aan. Aan de andere kant geeft aluminium ook een klassiek huis juist een stukje fraai moderne charisma. Aluminium is te verkrijgen in vele kleuren.

Aluminium Kozijnen hebben als grootste voordeel dat ze niet geschilderd hoeven te worden, het is dus nagenoeg onderhoudsvrij. Aluminium is veelzijdig, licht en sterk. Door de sterkte van aluminium kun je in verhouding tot kunststof en hout vrij slank werken.

Beglazing

Tegenwoordig worden bijna alle kozijnen geleverd met HR++ argon gas gevuld glas = isolatie waarde 1.1 Wm2K met een spouw breedte van 15mm. Dit draagt bij aan het leefcomfort van van de woning of het pand. Ook het toepassen van zonwerende beglazing is een goede keus. U houd dan tot 60% stralingswarmte buiten maar behoudt toch zoveel mogelijk licht in de achterliggende ruimte.Ook Triple beglazing behoort tot de morgelijkheden hierbij kan een isolatiewaarde van 0,5 Wm2k worden behaald.

Waarom aluminium?

Bij renovatie van monumentale panden krijgt aluminium vaak de voorkeur boven kunststof kozijnen. Met aluminium zijn slanke gedetailleerde profielen mogelijk, dit in tegenstelling tot kunststof profielen.

De aanschaf kosten van aluminium kozijnen zijn in vergelijking met hout of kunststof hoog waardoor aluminium niet zo vaak wordt toegepast in de woningbouw. De hoge aanschafprijs schrikt particuliere kopers af. Echter door de lange levensduur en duurzaamheid worden deze hogere aanschafkosten later terugverdiend. In de utiliteitsbouw worden aluminium kozijnen door de lage afschrijvingskosten vaker toegepast.

Voor- en nadelen ?

Voordelen van aluminium kozijnen:

  • Het is duurzaam
  • Het is sterk
  • Het is maatvast
  • Het is licht
  • Het heeft een hoge warmte- en geluidswerendheid
  • Het is tegenwoordig in verschillende kleuren te kopen.
  • In combinatie met goed hang –en sluitwerk is het zeer inbraakwerend

Nadeel van aluminium kozijn:

  • Vaak zijn ze nét iets duurder dan houten of kunststof kozijnen